Tematem piątkowych zajęć z edukacji technicznej klasy 3A byłoprzygotowanie sałatki warzywnej. Zajęcia te odbyły się w ramach projektu Erasmus Plus o tytule C.L.I.L. – cerativity, learning, inspiration, and language. Pierwszym krokiem było zdobycie przepisów, w tym pomogli rodzice. Potem odpowiednie stroje i przygotowane produkty. Początek lekcji to przypomnienie o wartościach odżywczych warzyw. W dalszej części uczniowie przedstawili wiersz pt: ,,Na straganie’’ Jana Brzechwy. Następnie uczniowie zabrali się do przygotowania sałatek. Każda z czterech grup wykonała inną sałatkę. Degustację przeprowadziła szefowa szkolnej stołówki pani Teresa Półtorak. Bardzo smakowały jej wykonane potrawy, pochwaliła za walory smakowe i estetykę wykonania. Przygotowane sałatki zostały wystawione na sprzedaż, a zebrana kwota zasiliła fundusz misyjny.